NADAL É TEMPO DE FAMILIA....
¿Porque
é importante pasar tempo coa familia?
Non falamos de pasar tempo
sen máis, senón de tempo de calidade, sen chamadas polo medio, distraccións ou
á par que estamos facendo outras tarefas; en definitiva , non estar só presente
senón falar, escoitar,facer cousas divertidas....
Pasar tempo de calidade en familia aporta beneficios como:
·Mellora
da comunicación.Pasar
tempo c@s teus/túas fill@ xenera
confianza e un ambiente no que se sentirán cómod@ para falar e expresar as súas
opinións
·Reforzo
dos vínculos afectivos. O agarimo e a cercanía c@s
fill@s reforzarase pasando tempo e compartindo actividades con el@s.
·Impulso
do aprendizaxe. @s nen@s
están a aprender continuamente polo que compartir actividades con el@s
é unha maneira de ensinarlles valores, formas de actuar, coñecementos e outros
aspectos da vida.
·Reducción
do estrés nos adultos. Polo normal pasamos as semás che@s de obligacións polo que
compartir actividades divertidas c@s
nos@s fill@s
pode ser unha boísima maneira de reducir o estrés
Aquí
vos deixamos algúns exemplos das actividades que podedes facer c@s vos@s
fill@s
·Manualidades.
Potencian a creatividade
·Cociña.Preparamos
riquísimas e orixinais receitas de Nadal, axudándoos a probar novos sabores e
alimentos
·Veladas
de lectura. Favorecen bós hábitos, á vez que
adquiren vocabulario e melloran a súa maneira de expresarse.
·Ver as
luces de Nadal. @s nos@s
fill@s lles encantará saír e ver
as luces de nadal, pasear e soñar
·Cabalgada
de Reis. Momento máxico
·Actividades
ó ar libre.Aprenderán a respectar a natureza.
·Teatro
.Lles encanta.Buscade algunha obra que se adapte ás súas idades e disfrutadea con el@s.
·Cine.
No nadal hai moitos estreos
·Cantar
panxoliñas.........
Cupcakes boneco de neve
Estos cupcakes son moi doados de facer.Podes mercalos feitos e decoralos con frosting e azúcar granulado. Os ollos poden ser lacasitos e o nariz o podes facer cunha metade de mandarina bañada en sirope ou mel e azúcar, os cascos os podes fabricar con dúas gominolas e un anaco de regaliz e o sorriso, con dous lacasitos e un cordón de regaliz negro.
Merenda de Papá
Noel
Papá Noel deixou as súas pegadas na merenda de nadal.@s nen@s poden disfrutar desta historia e non lles costará nadiña preparar uns sandwichs de ccrema de cacao recortando primero unha plantilla en cartulina e utilizándoa para recortalos… Finalmente podedes espolvorear cacao empregando esa plantilla para deixar as pegadas.
Aperitivos
Navideños
Uns riquísimos aperitivos de Nadal que @s nen@s poden axudarte a preparar. Só tés que coller uns crackers ou galletas, recortar a forma do gorro de Papá Noel con chourizo e decorar a barba e o gorro cunha manga pasteleira e crema de queixo batida. Unhas láminas de pepinillo e uns grans de pementa completarán este simpático aperitivo de Nadal.
Este boneco de neve será un perfecto entrante de Nadal na mesa d@s nen@s.
Os ingredientes para preparar esta deliciosa receita son: queixo
crema, queixo rallado, aceitunas negras e pan de centeo.
450 g de queixo
crema
1 1 / 2 taza de queixo rallado especial para gratinar
1 dente de allo, finamente picado
Sal e pementa moida fresca
Adorno: Apio, cravo, 1 rebanada de pan integral de centeo, aceitunas negras, e
cenoria
Preparación:
1. Cunha batidora
mistura o queixo crema (reserva unha culler para o sombreiro), 1 / 2 taza de
queixo raiado, o allo e sal e pementa ao gusto. Conxelar ata que esté firme,
uns 30m.
2. Coa mezcla forma 3 bolas, y falas rodar sobre o queixo raiado
sobrante. Conxelar ata que estén firmes, aproximadamente 1 hora.
3. Xusto antes de
servir, apila as bolas e asegúraas con palillos de dentes. Utiliza un pelador
de vexetais para facer unha fina tira de apio que formará a bufanda. Asegúraa
cun cravo de olor. Corta o pan en
círculos para formar o sombrero e ligao con queixo crema e despois cun palillo. Saca puntos das
aceitunas cun cortador de pastas e
recorta a punta dunha cenoria para facer o nariz. Sirve con galletas saladas.
Galletas de mantequilla para Nadal
Outra opción son as
galletas de mantequilla que poderemos aromatizar con raiadura de limón ou
laranxa, esencia de vainilla.....
Ingredientes
·250 g de fariña
·125 g de mantequilla a temperatura ambiente
·125 g de azúcar
·1 ovo
Preparación
Batimos a mantequilla co azúcar ata obter unha crema. Engadimos o
ovo e misturamos. Agregamos a fariña e amasamos ata que nos quede unha
masa lisa e suave.A envolvemos en film
trasparente e a levamos á neveira por 30 minutos.
Pasado ese tempo, extendemos a masa entre dúas follas de papel de
fornear, empregando o rodillo. Para que as galletas non perdan a forma ,
levamos de novo a masa extendida ao conxelador por 10 minutos e despois
cortamos as galletas coa masa algo conxelada
Forneamos a 180°C co forno precalentado durante uns 10-12 minutos, ata que os bordes
comecen a poñerse dourados.
Unha vez que as galletas estean frías,podemos decoralas de moitas
maneiras
Cun pouco de glasa por enriba e espolvoreando
con bolitas de azúcar, con fideos de chocolate, con mermelada, con queixo
crema, con chocolate.......
!!!E listas para sorprender¡¡¡
Ideas do blog:pequerecetas
Comentarios
Publicar un comentario